"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"


MEGHÍVÓ

Szeretettel várjuk Önt, Kedves Családját, Barátait és Ismerőseit

2007. november 29-én (csütörtökön) 17.00-kor
a Lítea Könyvesbolt és Teázóba
(1014 Budapest, Hess András tér 4. - a Fortuna udvarban)

Bőzsöny Ferenc:
"Aki a harangért szól..."

azaz Harangszótól - a hangszórón át - harangszóig
Avagy: Bőzsöny, azaz "mélyhangú érchegység a dumakanyarban"

(Schöck Bt., Szekszárd, 2006 - CD-melléklettel!)
című könyve és CD-je bemutatójára

A Szerzővel beszélget:
Elmer István költő, író, a "Lyukasóra" főszerkesztője

Közreműködnek:
Ferencz Éva énekes-előadóművész
Pitti Katalin operaénekes
Szeghalmi Elemér irodalomtörténész

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!




Megjelent
Ferkó Zoltán Zarándoklat a moldvai magyar miséért című könyve


Könyvét ezen a héten a következő időpontokban dedikálja:

2007. november 28. szerda 18 óra: Mezőkövesd, MEZŐGAZDASÁGI GÉPMÚZEUM, Eötvös út 32.
2007. november 29. csütörtök 18-19 óra között: Budapest a Szent István Bazilika előtti szökőkútnál
(ezt bemondja holnap reggel a 6:30-as Híradó előtt is az RTL Klubban)
2007. december 2. vasárnap 16 óra: Tapolca, Fő tér 1. a városi moziban

Tegnap nagy sikerrel zajlott le az elso dedikálás a Berliner Sörpincében, közel 200 könyv fogyott el.




*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Csatlakozás az éhségsztrájkolókhoz
Rendkívüli híradás

Meg nem erősített információink szerint Debrecenben összecsapott a lakosság a rendőrséggel. Korábban beszámoltunk arról, hogy Dr. Nagy Attila debreceni orvos immár második hete éhségsztrájkol. A lakosság szolidaritást vállalt vele és mellé álltak. A hatóság közbeavatkozott és ez vezetett az állítólagos összecsapáshoz. Az információt eddig senki sem erősítette meg, ennek ellenére kötelességünk leközölni, még akkor is, ha később hamisnak is minősül a hír.

Szőnyi Bartalos Mária, az Író Kilencek klubbjának elnöke és tagtársa is csatlakozott az éhségsztrájkhoz.

A Magyar Nemzetért Mozgalom elnökeként ezen események mellett nem mehetek el annélkül, hogy ne csatlakoznék a sztrájkoló emberekhez szolidaritást vállalva. A mai naptól kezdve déli 12 órától este 18 óráig minden nap a Budapesti Vértanúk terén téren egyszemélyben éhségsztrájkba kezdek példát mutatva mindenkinek, hogy kötelességünk kiállni társaink mellett és kötelességünk meggátolni a Kormány ámokfutását. Kérek minden jóérzésű Magyar embert csatlakozzon. ELÉG VOLT!

Balogh Béla
MNM

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Tisztelt Klubrádió!

Hagyományaiknak megfelelően ismét jó nagyot hazudtak. Azt állították, hogy a szemkilövető kormányt éltető show-műsoruk, a Megbeszéljük keddi adásában én Venezuelát és Kubát a "demokrácia védőiként" mutattam be. Mint azt Önök pontosan tudják, semmi ilyesmit nem mondtam. Azt közöltem - az Önök megkeresésére és Bolgár úr kérdésére -, hogy az ENSZ kb. 200 tagállamához, diplomaták tanácsára eljuttatjuk a magyarországi emberi jogi krízishelyzetet bemutató rövid összefoglalót. Ilymódon lehetővé tesszük, hogy a világ megtudja: mi is folyik az Európai Unióban, a más országokat folyamatosan az emberi jogokról kioktató Szövetségben. Bolgár úr provokatív kérdésére, miszerint Irántól vagy Kínától várunk-e segítséget, közöltem, hogy nem. Oroszország vonatkozásában szintén nemleges választ adtam, utalva arra, hogy arrafelé a miniszterelnök úr jár rendszeresen barátkozni, Oroszországról tehát nem minket kell kérdezni. Venezuelát a haragos Bolgár úr hozta fel újabb példaként, ötletként. Erre azt válaszoltam, hogy Chavez Venezuelájának sincs szégyenkeznivalója az emberi jogok tekintetében a Gyurcsány kormánnyal történő összehasonlításban. Kubát olyan összefüggésben említettem, hogy a jelenlegi magyar kormány részéről furcsa a politikai menekültek befogadása, tekintettel arra, hogy nyilvános rendezvényen szemeket lövettek ki, ujjakat szaggattak le és rendőrterrorral oszlatták fel a legnagyobb ellenzéki párt ünnepi gyűlését. Egyetlen országot sem neveztem meg a "demokrácia védőiként", csupán arra utaltam: elképesztő, hogy a tavaly őszi tömeges emberi jogi jogsértések elkövetőit a mai napig nem vonták felelősségre, az áldozatokat a mai napig nem kártalanították, a koncepciós perek még mindig folynak. S mindezt kellően hatékony és határozott fellépés nélkül tűri - a magát az emberi jogok fő védelmezőjének tekintő - Európai Unió.

Nagy öröm lenne számomra, ha a Klubrádió leszokna a hazudozásról. De ezzel valószínűleg túl sokat kérek. Talán azzal is, ha azt kérem: ne mocskoljanak alaptalanul. Azt viszont talán kérhetem: lassan szokjanak végre hozzá a gondolathoz, hogy a MAGUKFAJTÁK egyeduralma végetért Magyarországon. A MAGUNKFAJTÁK nem tűrik többé a terrort. Itthon vagyunk a saját hazánkban, nem lőhetik ki a szemünket, nem kínozhatnak ártatlan embereket (százszámra) ÁVH-s módszerekkel heteken át a börtönökben, nem folytathatnak az ötvenes éveket idéző koncepciós pereket. S nem tarthatnak látványos rendőri erődemonstrációkat az ellenzék démonizálására és megfélemlítésére, ahogy tették például október 22-én éjjel, amikor a Hibbant Néró az Operaházban mondott beszédet. Vagy október 26-án, amikor állítólag a "hídfoglalás" miatt, valójában viszont a megfélemlítő, aránytalan rendőri akciók miatt bénult le a város. Nem! Nem és nem! Nem tűrünk el mindent tovább szótlanul, Tisztelt Klubrádió, Drága Bolgár Úr! Jobb, ha szokják a gondolatot: mindent megteszünk azért, hogy Magyarország újra szabad, demokratikus ország legyen, ahol az emberi méltóságot és az emberi jogokat tiszteletben tartják. Bizony nehéz dolguk van a MAGUKFAJTÁKNAK, amikor ezekkel az értékekkel szemben kívánnak érveket felsorakoztatni. Ezért hazudoznak és mocskolódnak. Mert valahol mélyen Önök is tudják, hogy aljas dolog a diktatúra szolgálatában állni. Súlyos bűn. Javaslom: szálljanak ki, mert eljön a nap, amikor már nem fognak tudni tükörbe nézni!

Üdvözlettel
Morvai Krisztina

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

NEMZETI JOGVÉDŐ ALAPÍTVÁNY
NJA hír, Budapest, 2007. november 27.

Perbeli egyezség alapján fizet kártérítést és nyújt elégtételt 32 meghurcolt tüntetőnek a BRFK a gesztenyéskerti perben - ez alapján is szükséges és indokolt a tavaly őszi rendőri jogsértések áldozatainak okozott károk peren kívüli jóvátétele

Perbeli egyezségi megállapodást kötött 2007. november 21-én a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat három ügyvédje (dr. Balsai Szabolcs együttműködő partner, dr. Gaudi-Nagy Tamás kuratóriumi ügyvezető és dr. Zétényi Zsolt kuratóriumi elnök) által képviselt 32 meghurcolt tüntető és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) között a 2003. december 1-én, a budai Gesztenyés-kertben a Lelkiismeret'88 Csoport által tartott tüntetés jogellenes rendőri feloszlatása során foganatosított jogellenes rendőri intézkedések miatt idén indult perben. Megtört a jég. A rendőrség végre hajlandó volt hosszas bírósági huza-vona, pereskedés nélkül kártérítést fizetni a rendőri jogsértések áldozatainak, részben dr. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány együttműködési készségének is köszönhetően.

Teljes dokumentum:
Nemzeti Jogvédő Alapítvány www.nja.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A választópolgárok felülírhatják a csalásra lehetőséget adó választási törvényt!

Az ÖNP új választási törvény javaslata


A Magyar Köztársaság mindenkori törvényhozása és pártjai 17 éve azt hazudják a nemzetnek, hogy csökkentik az Országgyűlés létszámát, nem csalják el a választást, egyúttal mentesítik a költségvetést a horribilis választási költségektől. Mivel a pártok választási ígéreiket sutba dobva mindezekért semmit nem tettek, csak hazudoztak, a magyar nemzetnek kell kezébe vennie a törvényes változtatás lehetőségét! Az ÖNP álláspontja szerint a 10 millió magyar embernek elegendő kell legyen a 176 egyéni képviselő alkotta törvényhozás is. Ezzel az ötszázalékos, a nemzet felét képviselet nélkül hagyó bejutási küszöb is értelmét veszíti.

Ezért a következőt kell tenni minden magyar választópolgárnak: az első fordulóban semmiképpen nem szabad elmenni szavazni, a másodikban pedig a választópolgárnak a számára leghitelesebb képviselőre kell voksolnia. Így a listás képviselői hely jogalapját veszti. A listás választási rendszer egyenlő a népképviselet megcsúfolásával. A listán bekerülő képviselők senkit nem képviselnek, nem felelősek választási ígéreteik teljesítéséért, ráadásul a mindenkori pártvezetés által zsarolhatók a listás helyezés rangsorolása által. A pártoknak így tehát nem lesz érdeke több milliárdnyi lopott pénzt költeni a választási törvényt sértő kampányokra sem.

A párturalom ma már a nemzet kárára van, tehát az egész választási rendszert gyökeresen meg kell változtatni! Természetesen a pártrendszer létjogosultságával, a választási körzetek érintetlenül hagyásával, de kizárólag egyéni jelöltek, egyfordulós választáson való indulásával.

A jogállamhoz méltó, az ÖNP által javasolt új választási törvény sarkalatos pontja kell legyen, a képviselők visszahívhatóságának intézménye. Ez biztosítja ugyanis a képviselő ígéreteinek betartását, a megválasztott jelölt hitelességét. Javaslatunk szerint minden jelölt csak úgy indulhat a választáson, ha a visszahívhatóságát elismerő, lemondó nyilatkozatát közjegyzői okiratban letétbe helyezi. Amennyiben a választási ígéreteit megszegő, pártját a hivatali időszakban elhagyó, más párthoz átülő képviselő elveszti választói bizalmát, a választópolgárok a választókörzetében 50%+1 szavazattal, írásban kérhetik a visszahívását a választási bizottságnál, amelynek kötelessége érvényesíteni a lemondó nyilatkozatban foglaltakat.

Az ÖNP új választási törvénye megszünteti mind a politikai pártok második fordulóbeli háttéralkudozását, mind pedig a választói akarattal szembeni visszaléptetéseket.

Arra kérjük tehát az egészségügyben dolgozókat, orvosokat, szakápolókat, gyógyszerészeket, állatorvosokat, mentősöket, hogy pártunk világos érveivel beszéljék le a választópolgárokat az első fordulóban való részvételről, ezzel megakadályozva a senkit nem képviselő, de különböző korrupciós ügyekben rendre megjelenő listás jelöltek bejutását az Országgyűlésbe!


Az ÖNP elnöksége

Budapest, 2007. november 28.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Istállókban rothad sok ember nyugdíja
2007. november 28., 08:09 FigyelőNet-lapszemle

Egy börzsönyi faluban, négy marhaistállóban őrizetlenül rothadnak a rendszerváltás után megszűnt jó néhány vállalat iratai, bár egy cég évtizedekre előre felvette archiválásuk díját. A dokumentumok nélkül a nyugdíjba menő egykori dolgozók tehetetlenek lesznek - írja a Népszabadság.
   
Az istállóban van például egy dosszié, mely a paksi konzervgyár radiológiai vizsgálatait tartalmazta 1987-ből, egy évvel Csernobil után. Itt vannak a Budaprint Pamutnyomó-ipari Vállalat személyzeti minősítései az 1974 és 1978 közötti időszakból, a Skála Budapest 1986-os személyi nyilvántartó adatai.

Az Evig, a Bubiv, a Ganz-Danubius, a Hajtóművek és Festőberendezések Gyára, a Szerelvényértékesítő Vállalat, a Pallas Lapkiadó, a Hírlapkiadó, és a Vico dokumentumai szintén itt lelhetők fel, őrizetlenül. A telephely kezelője, az Archívum Iratmegőrző Kft. egyike a rendszerváltás éveiben alakult archivátor cégeknek, 1995-re már több mint 7500 folyóméter iratot vett át. Ezek egy részét (5-10 százalékát) át kellett (vagy kellett volna) adni a levéltárnak, más részüket megadott idő elteltével fokozatosan selejtezni.

Bizonyos dokumentumokat egy-két, másokat tíz, húsz vagy ötven év elteltével. Ötven évig, körülbelül a 2040-es évek végéig kellene őriznie például sok olyan munkaügyi iratot, amellyel az egykori dolgozók a nyugdíjhoz a kereseti adataikat igazolni tudnák.

Az Archívum Iratkezelő Kft. épp most van felszámolás alatt. Az Archívum Kft. esete csak egy a sok közül: veszélyben vannak a kispesti Granit kőedénygyár és a Budapesti Húsipari Vállalat régi iratai egy XIII. kerületi pincében, vagy a Május 1. Ruhagyár dokumentumai egy budaiban. Sokszor kis, egyszemélyes bt.-k birkóznak erejükön felül az irathegyekkel, melyek lassan elkótyavetyélődnek.

Kapcsolódó témák
   Átlagosan 120 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok most
   Vacak nyugdíjrendszert védenek a sztrájkolók

2007(1707).11.28.

Egységben a Szent Koronával!
Az Atya, Anya és Fiú: a Maniheista szentháromság

Petíciózás

BANNERCSERE

Dobogó
Best of Gyurcsány 2
tovább dübörög a hazugság

és gyűjtemény
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Trianon Emlékmű
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

Szórólapjaink
MINTA 1
MINTA 2
MINTA 3
Ingyenes Winamp programmal
Hírháló rádió

 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2




 
A hírlevelekben megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét.
Nyomtatás | Hozzászólások | Szerintem | Hírküldés | Vendégkönyv
Feliratkozás | Leiratkozás | Szüneteltetés | Nagyobb betű | RSS | Levelezőlistánk